Privacy

We heten COOLBRAND en we zitten aan de Velperweg 92, 6824 HL Arnhem. Dat mag je gerust van ons weten. Hoe we met jouw persoonsgegevens omgaan lees je in deze privacyverklaring.

Persoonsgegevens die wij verwerken

Je bent klant van COOLBRAND of je hebt (geheel vrijwillig natuurlijk) persoonlijke informatie aan ons gegeven. Je favoriete band of je pincode hoeven we heus niet te weten, maar deze persoonsgegevens verwerken we wel:

  •  Voor- en achternaam
  •  Geslacht
  • Adresgegevens
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • IP-adres
  • Overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld door een profiel op deze website aan te maken, in correspondentie en telefonisch
  • Locatiegegevens
  • Gegevens over jouw activiteiten op onze website
  • Gegevens over jouw surfgedrag over verschillende websites heen (bijvoorbeeld omdat dit bedrijf onderdeel is van een advertentienetwerk)
  • Lijst met contactgegevens van de klant via een app
  • Internetbrowser en apparaat type
  • Bankrekeningnummer

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken

Gegevens van websitebezoekers jonger dan 16 jaar willen we echt niet hebben (of ze moeten die per se willen geven, met toestemming van ouders of voogd). Maar ja, aan een IP-adres kunnen we niet zien of een bezoeker ouder dan 16 jaar is. Ouders weten dat (meestal) wel, dus we raden ze aan op te letten dat hun kroost niet zomaar persoonsgegevens cyberspace in slingert zonder dat ze daar toestemming voor hebben gegeven. Heb je het idee dat we zonder toestemming persoonsgegevens van minderjarigen in onze digitale archiefkastjes hebben? Stuur dan een mail naar info@coolbrand.nl. Dan gooien we die informatie in de digitale prullenbak (die we ook legen).

Met welk doel en op basis waarvan wij persoonsgegevens verwerken

Sommige gegevens hebben we nu eenmaal nodig om te doen waar we goed in zijn. COOLBRAND gebruikt jouw persoonsgegevens om:

  • je betaling af te handelen
  • je onze nieuwsbrief en/of reclamefolder toe te sturen
  • je te kunnen bellen of mailen als dit nodig is voor onze dienstverlening
  • je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
  • goederen en diensten bij je af te leveren en/of op te halen
  • je gedrag op onze website te analyseren zodat we die nog beter en handiger kunnen maken en we het aanbod van producten en diensten af kunnen stemmen op jouw voorkeuren
  • die in onze belastingaangifte in te vullen of als we op een andere manier wettelijk verplicht zijn die gegevens aan te leveren

Geautomatiseerde besluitvorming

Techniek dient de mens, maar (ook) bij COOLBRAND blijven er altijd mensen van vlees en bloed achter de knoppen zitten. Bijvoorbeeld als het gaat om (ingrijpende) beslissingen die te maken hebben met personen. Die laten we niet over aan computerprogramma’s of -systemen (hoe handig en geweldig die ook zijn).

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren

COOLBRAND wil je persoonsgegevens natuurlijk niet tot Sint-Juttemis bewaren (hoewel dat vrij vroeg valt dit jaar). Dat is ook helemaal niet nodig. Dit zijn de bewaartermijnen voor de persoonsgegevens:

CategorieSoort gegevensBewaartermijnReden
KlantgegevensPersonalia en adresgegevens7 jaarBelastingdienst.
MedewerkersPersonalia en adresgegevens1 jaar na uitdiensttredingBelastingdienst. Een jaar na uitdiensttreding worden de gegevens verwijderd.
SollicitantenPersonalia en adresgegevens2 maandenWanneer er een afwijzing van de sollicitant is geweest, worden de gegevens na 2 maanden verwijderd.
Google AnalyticsIP gegevens en demografische gegevens3 jaarGebruiksvriendelijk maken van de website.
FacebookStatische gegevens7 jaarDeze gegevens worden verwerkt via de Facebook Pixel om effectiviteit van advertenties te meten.
Inschrijving nieuwsbriefNaam en e-mailadresZolang je jezelf niet uitschrijft ontvang je e-mails van COOLBRANDZolang je aangemeld blijft voor de nieuwsbrief. Na uitschrijving ontvang je direct geen e-mails meer en worden jouw gegevens verwijderd.

 

Delen van persoonsgegevens met ‘anderen’

Zoals je weet, is COOLBRAND geen gegevenswinkel. We verkopen jouw gegevens dus niet aan anderen. We delen jouw gegevens wel met andere bedrijven of instanties als dat nodig is om jou goed van dienst te zijn of als we dat wettelijk moeten. En dan nog blijft COOLBRAND verantwoordelijk voor jouw informatie. Daarom sluiten we met die ‘anderen’ een bewerkersovereenkomst zodat ze jouw gegevens net zo goed beveiligen en vertrouwelijk behandelen als wij. Wij maken gebruik van de volgende verwerkers:

NaamSoort verwerker
GmailMailprogramma.
Google AnalyticsAnalyseert jouw bezoek aan onze website voor statistieken.
Facebook AdvertentiesZo laten we je kennismaken met ons en onze website.
Hosting2GOHost onze website.
MKB de LiemersHelpt ons bij de administratie.
MailchimpVerstuurt de nieuwsbrieven die je in je mailbox vindt.
DropboxZorgt ervoor dat wij presentaties op jouw locatie kunnen geven.

 

Cookies (of vergelijkbare technieken) die wij gebruiken

Net zoals op andere websites krijg je op de COOLBRAND-website cookies. Wij gebruiken functionele, analytische en marketing cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat op je computer, tablet of smartphone wordt opgeslagen als je onze website bezoekt. Dat doen we om te zorgen dat de website voor jou goed werkt en om je voorkeursinstellingen te onthouden (functionele cookies). Met andere cookies (analytische cookies) kunnen we onze website nog beter en handiger maken. Wil je geen cookies of zo min mogelijk? Dan kun je je via je internetbrowser afmelden voor cookies. De al opgeslagen cookies kun je natuurlijk via je browser in de vuilnisbak kieperen. Lees meer over ons cookiebeleid.

Je gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Persoonsgegevens zijn van jou (de naam zegt het al). Het spreekt dus vanzelf dat je je gegevens mag inkijken, aanpassen of uitgummen. Heb je COOLBRAND eerder toestemming gegeven om je gegevens te gebruiken en wil je dat niet meer, dan mag dat ook. Je mag ook bezwaar maken tegen de manier waarop we met je gegevens omgaan. Wil je dat we jouw gegevens die we hebben aan een andere instantie aanleveren (gegevensoverdraagbaarheid)? Dan doen we dat gewoon. Geen punt. Een verzoek om je gegevens in te kijken, aan te passen of te verwijderen of een mail waarin je je toestemming intrekt, kun je sturen naar info@coolbrand.nl. We willen dan wel graag weten dat jij zelf dat verzoek hebt gedaan, anders ben je nog verder van huis als het om je privacy gaat. Stuur daarom in je mail een kopie van je identiteitsbewijs mee. En het gaat erom dat je gegevens niet in verkeerde handen vallen, dus maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Stuur je zo’n mail, dan reageert COOLBRAND binnen vier weken en als het kan sneller. Heb je toch nog een klacht, dan kun je daarmee terecht bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens, via deze link.

Hoe wij je persoonsgegevens beveiligen

COOLBRAND doet er alles aan om je gegevens te beschermen. We willen niet dat jouw gegevens worden misbruikt, kwijtraken, door onbevoegden worden bekeken, openbaar worden gemaakt zonder dat je dat wilt en/of zonder jouw toestemming worden veranderd. Vind je toch dat we jouw gegevens niet goed beveiligen of heb je het idee dat je gegevens (via ons) ergens opduiken waar ze niet horen? Neem dan contact op via info@coolbrand.nl. Onze volledige contactgegevens lees je in de footer van onze website.

Versie 3 juni 2020