De Heldenlijst. Van Nederland voor Nederland.

Het is misschien een beetje gek om te zeggen, maar hoe erg de corona-crisis ook is, het maakt het beste in ons los. Niet alleen de vitale beroepen helpen anderen in hun strijd tegen het virus, ook heel veel andere mensen in Nederland zetten zich met kleine of grote daden in voor anderen. Om te helpen, te ondersteunen of gewoon een hart onder de riem te steken in deze intelligente lockdown.

Het zijn mooie initiatieven die vaak onzichtbaar blijven, omdat het landelijk gezien misschien niet zoveel voorstelt. Maar voor de personen die hierdoor even de corona-crisis kunnen vergeten, is de impact vaak enorm.

Het zijn mensen zoals de muzikant die spontaan komt zingen voor het bejaardenhuis, de vakkenvuller die zorgt dat jij je boodschappen elke dag weer kan halen, de buurjongen die de boodschappen doet voor zijn oude buurvrouw, de kinderen die t-shirts ophangen bij hun basisschool omdat ze de juf zo missen of de kleinkinderen die tekeningen maken op de stoep voor het raam bij oma. Het zijn maar een paar voorbeelden, maar het laat zo mooi zien dat Nederland er voor elkaar is in deze rare tijd.

Door al deze mooie initiatieven – jij kent er vast ook wel een of twee – zijn wij geïnspireerd geraakt en hebben we De Heldenlijst ontwikkeld. Omdat we vinden dat het zo mooi is om te zien dat heel Nederland zich inzet voor heel Nederland.

Vol energie hebben we binnen een week het idee ontwikkeld, een site live gezet, social media posts de wereld in gestuurd en ons netwerk geactiveerd om mee te helpen De Heldenlijst groot te maken. Dat dat gelukt is blijkt onder andere uit een interview in De Gelderlander en zendtijd bij de lokale radio. Maar ook uit het aantal helden op De Heldenlijst*.

* Al deze helden blijven helden. Ook al is de aandacht, en dus ook de tijdelijke campagne, gestopt. De website en sociale media zijn dan ook niet meer bereikbaar.